Det politiske træningscenter

oktober 25, 2017 5:52 am

 

Fra i dag af er vores facade ud til KBH vej en stor valgplakat.

Det er blandede bolsjer fra begge sider og ja vi er et politiske træningscenter i den forstand at vi går op i demokratiet, og vi ved at politik kan ændre på folks sundhed, så derfor bakker vi op om det lokale demokrati!

MEN, vi holder IKKE med nogen, andre end med dem som vil være med til at gøre Roskilde til Danmarks sundeste by, ja måske til verdens sundeste by!

Roskilde ligger nummer 35 på listen over hvilke af alle 98 byer i Danmark som er mest fysisk aktiv. Det viser den seneste undersøgelse som Sundhedsstyrelsen har gennemført omkring danskernes sundhed. Vi er bagefter byer som f.eks. Køge, Furesø og Herning!

Grunden til at Roskilde ligger nummer 35 er blandt på grund af at kun 28,5% af borgerne i Roskilde lever op til WHO´s og Sundhedsstyrelsens anbefalinger omkring fysisk aktivitet og hele 20 % af borgerne i Roskilde angiver at de har en mindre god eller dårlig fysisk form.

48 % af Roskildes borger er moderart til svær overvægtige.

Årsagen til fysisk inaktivitet hos personer er meget individuel og er udbredt blandt mange grupper af mennesker. Ung som gammel, i alle sociale lag, mænd og kvinder og børn/ung.

I den sidste uge op mod valget inviterer vi alle Roskildes borger til gratis træning og en snak om det lokale demokrati, sundhed og hvad der ellers kan være på hjertet. Tiderne vil blive opslået på hjemmesiden snarest.